Бензинові та дизельні генератори: плюси та мінуси

Раптове відключення світла – це велика проблема, з якою стикаються користувачі будинків та приватних установ. Це створює справді багато незручностей, адже сьогодні від електрики функціонує все – побутова техніка, промислове обладнання. Якщо в побуті відсутність електроенергії просто створює дискомфорт, то на великих промислових підприємствах це загрожує великою втратою прибутку. Але люди навчилися обходити ці проблеми за допомогою сучасного обладнання – генераторів.

Електрогенератори бувають різних видів, можуть використовуватись як основне або резервне джерело живлення. Найпопулярнішими моделями вважаються дизельні та бензинові генератори. І багато споживачів просто не можуть обрати між ними, бо обидва різновиди мають хороші технічні характеристики і відмінно справляються із своїм завданням – генерують електроенергію. Проте, як і кожен вид техніки, вони теж мають свої переваги та недоліки. І про них ми поговоримо у цій статті.

Бензиновий генератор: переваги та недоліки

Бензинові генератори вважаються одними із найпопулярніших серед споживачів. Знайти їх можна як в шумопоглинаючих кожухах, так і у відкритих варіантах. Найчастіше їх купують для побутового використання. Серед переваг бензинових генераторів варто назвати:

  • Невелика вага та розмір, зручність у використанні;
  • Шум від генератора не перевищує 70 дБ, а якщо він у шумопоглинаючому кожусі, то ще менше.
  • Ціна на бензиновий генератор набагато менша, ніж на дизельний.

Недоліки бензинового генератора:

  • Неспроможність працювати довгий час без перерви. Саме тому їх найчастіше купують, як резервне джерело живлення.
  • Витрата палива більше, ніж у дизельних.
  • Моторесурс двигуна рідко перевищує 4 тисячі годин.

Генератор бензиновий купити можна для виїзних робіт. Він невеликий та неважкий, дуже зручний у транспортуванні і його всюди можна брати з собою.

Дизель-генератор: переваги та недоліки

Дизельні генератори – це хороша альтернатива бензиновим. Невеликі моделі працюють з повітряними системами охолодження, а стаціонарні – з водяними. Серед їх переваг варто назвати:

  • Можливість стабільної безперебійної роботи при високих навантаженнях.
  • Витрата палива нижча, ніж у бензинових. А при тривалій роботі техніки це економить значну суму.
  • Дизельний генератор може виробляти більшу електричну потужність, ніж бензиновий.

Недоліки дизельних генераторів:

  • Труднощі запуску в холодну пору року;
  • Ціна на дизельне паливо вища, ніж на бензин.
  • Сфера використання вужча, ніж бензинових генераторів.

Загалом, кожен із цих видів генераторів має свої особливості та сферу використання. Для побутових умов дизель-генератор не підходить через підвищений шум і значну кількість вихлопних газів. А от для промисловості він підходить ідеально, адже може працювати тривалий час в умовах високих навантажень. Тому перед покупкою визначтесь, які завдання повинен вирішувати генератор та у якій сфері ви будете його використовувати. Тоді питання: «Дизельний генератор купити чи бензиновий?» у вас не виникне.

Залиште запит і наш менеджер відповість на будь-які ваші питання!